Cultura Crítica
LA HOJA BLANCA
La Hoja Blanca és una iniciativa per la transformació individual i col·lectiva, el diàleg i la convivència. És un espai per al canvi social, l’apoderament, l’aprenentatge i la convivència. Proposa utilitzar el teatre, la creativitat i l’art per a desenvolupar habilitats i competències personals, col·lectives i professionals.
Currículum professional
Stéphanie Mouton, sociòloga, actriu, educadora social i animadora sociocultural, s’ha format en teatre amb professionals (Bèlgica i Espanya) i al Centro do Teatro do Oprimido (Rio de Janeiro, Brasil), aixi com en diversos intercanvis i cursos internacionals amb diferents practicants de la metodologia.
Des de 2008 desenvolupa projectes creatius i participatius basats en el teatre i la creació audiovisual per a la transformació social, en col·laboració amb diferents entitats i institucions, particularment escoles. És docent del Màster en teatre social de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla i formadora en diversos espais, entre altres en la Facultat de Treball Social de la Universitat de Granada.
Web: http://lahojablancagranada.blogspot.com.es/
vídeos: http://lahojablancagranada.blogspot.com.es/p/videoteca.html
Proposta
TALLER – Introducció al TO des de l’estètica: arrels per a volar.
Recuperar els nostres llenguatges per analitzar, denunciar i transformar
Duració: 8 hores
Horari: Dissabte 16 a 20 h + Diumenge 10 a 14 h
Proposem un apropament al Teatre de les Oprimides mitjançant l’estètica de les oprimides (Augusto Boal) i d’altres disciplines artístiques per a reapropiar-nos de les nostres capacitats sensitives i expressives com a camins cap a la transformació de les nostres realitats personals i socials. Per a generar canvis i ser actors i actrius de les nostres vides, és fonamental recuperar els nostres llenguatges, les nostres paraules, els nostres sons, ritmes i movimients.
Com? Mitjançant exercicis i tècniques inspirades de l’estètica de les oprimides propiciarem el descobriment i l´ampliació de les nostres capacitats. Vorem com el treball amb l’estètica de les oprimides enriqueix els processos d’anàlisi i creació, del Teatre Fòrum, entre altres. Al mateix temps, ens oferirà un espai idoni per compartir les bases teòriques i pràctiques de la metodologia.